Lájkolj minket!

Érdekesség Blog

Érdekességek az Internet szinte végtelen tárházából: vicces, sokkoló, megdöbbentő, érdekes, figyelemfelkeltő, autós, elgondolkodtató, leleményes, abszurd, idióta, tudományos anyagok kifogyhatatlan tárháza: videók, képek, bemutatók, írások, viccek, linkek, egyebek.

Ezekért érdekes

Érdekes Feedek

Fekete Google

2008.11.09. 14:00 | google link elgondolkodtató

Egy tanulmány szerint csak avval, hogy a Google főoldalának háttere fehér helyett fekete lenne, évente 700 000 000 Watt (700 megaWatt) energiát lehetne megtakarítani.

A számítások szerint egy teljes fehér weboldal megjelenítése 74 watt energiát fogyaszt, míg egy fekete oldal csupán 59 wattot. Ha a fehér oldalak helyett fekete oldalakat használnák, akkor a napi 200 milliós oldalletöltéssel számolva jönne ki éves szinte a 700 megawattnyi energia.

El is indult egy Blackle nevű oldal, amely a Google motorját használja - tehát egy az egyben ugyanazokat a találatokat adja, mint a nagy tesó -, csak feketén.

A környezetvédők és a rasszizmus-ellenesek mellett azok is örülhetnek, akik laptopon, pda-n, notebookon, egyéb hordozható kütyükön szoktak netezni: mivel a fekete Google kevesebbet fogyaszt, a készülék később merül le.

Ezért ajánlom mindenkinek, hogy ezt használja a sima Google helyett, tegye be kezdőlapnak (az about:blanknál is jobb, mivel az is fehér). Egyetlen hibája, hogy magyarul (még?) nem elérhető, és bizony hiányzik az a "magyar oldalak megjelenítése" gomb...

Mégegyszer tehát a link:

Blackle.com

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása