Lájkolj minket!

Érdekesség Blog

Érdekességek az Internet szinte végtelen tárházából: vicces, sokkoló, megdöbbentő, érdekes, figyelemfelkeltő, autós, elgondolkodtató, leleményes, abszurd, idióta, tudományos anyagok kifogyhatatlan tárháza: videók, képek, bemutatók, írások, viccek, linkek, egyebek.

Ezekért érdekes

Érdekes Feedek

Fekete Google - nem is igaz!

2008.12.22. 14:00 | google szöveg környezetvédelem elgondolkodtató

Nemrég itt a blogon is olvashattatok egy posztot a fekete Google-ről, vagyis a blackle-ről. Ahogy elterjedt az új kereső, úgy jöttek azok, akik nem hisznek ebben. Többek között a techlogg.com munkatársai is.

Az oldal 27 különböző féle monitorral tesztelte a blackle és a google közötti fogyasztáskülönbségeket. A mérések szerint az LCD monitorok fogyasztását pont hogy megnövelte a fekete háttér. Ennek az a magyarázata, hogy amikor egy LCD fekete képet jelenít meg, akkor a monitornak blokkolnia kell a fény útját, hogy az ne juthasson a háttérvilágítástól a képernyő felszínére, ez pedig több energiába kerül, mint fehér kép esetén. CRT monitoroknál a fogyasztás rengeteg tényezőn múlhat, a Techlogg munkatársai négy különböző méretű és gyártmányú CRT monitornál mérték meg a fogyasztás különbségét. A végeredmény azt mutatta, hogy a fogyasztás valóban csökken, de nem annyival, mint amennyit a körlevél állít. Egyedül egy régebbi, 22 hüvelykes Compaq P1210 esetében érte el, illetve haladta meg a különbözet a 15 wattot, ami alapján a Blackle-lel kapcsolatos számításokat végezték.

Ha azt vesszük, hogy napjainkban az emberek több, mint háromnegyede LCD monitort használ a világon, levonhatjuk a következtetést, hogy a Blackle NEM fogyaszt kevesebbet, az erről alkotott teória csak tévhit.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása