Lájkolj minket!

Érdekesség Blog

Érdekességek az Internet szinte végtelen tárházából: vicces, sokkoló, megdöbbentő, érdekes, figyelemfelkeltő, autós, elgondolkodtató, leleményes, abszurd, idióta, tudományos anyagok kifogyhatatlan tárháza: videók, képek, bemutatók, írások, viccek, linkek, egyebek.

Ezekért érdekes

Érdekes Feedek

Felhőkarcolóból erdő Sri Lankán

2014.02.23. 14:19 | kép luxus környezetvédelem épület növény lenyűgöző

2015. végére készül el Sri Lankán az az épület, ami gyökeresen változtathatja meg a felhőkarcolókról alkotott véleményünket. Az alapötlet lényege, hogy tulajdonképpen egy függőkertet hoznak létre, egy olyan épületet, amelynek a szintjeinek teraszain olyan zöld és buja növényzet kap helyet, mintha egy erdőben lennénk.

01.jpg

Az elképzelés nem teljesen újkeletű dolog, Milánóban és Sydney-ben is épültek már hasonló házak, viszont a Sri Lanka fővárosától körülbelül 10 km-re fekvő Clearpoint Residencies lesz mind közül a legmagasabb és legzöldebb öko-lakótelep. A 186 méter magas, vagyis 46 emeletes épület minden szintjén egy mini-erdőt találunk, fákkal, virágokkal és további növényekkel.

02.jpg

Joggal adódhat a kérdés, hogy a függőleges erdő ötlete miért olyan jó, hogy ekkora energiát fektessenek az építésébe. Nos, az egyértelmű természetközeliség mellett számtalan előnnyel rendelkezik. Alapvetően a növények miatt sokkal tisztább lesz a levegő a lakásokban, mivel elnyelik a szén-dioxidot. A lombkoronák csökkentik a zajszintet is, meglepően nagy mértékben, valamint árnyékot is adnak, így sokkal kellemesebb, hűvösebb idő lesz az otthonokban - ami azért az Egyenlítő környékén nem kis pozitívum.

03.jpg

Egy ilyen háztól, ami szó szoros értelmében zöld, szinte elvárás, hogy elvontabb értelemben is zöld legyen. Ennek értelmében a növények locsolását nagyrészt csapadékvízből, kisebb részt pedig a lakók elhasznált vizéből fedezik, például a tusoláskor elhasznált vízből. Ráadásul ez olyan hatalmas vízmennyiség, hogy még a WC-k leöblítésére is marad belőle, így majdnem feleannyi vizet fogyaszt, mint egy átlagos, ugyanekkora lakótelep.

Természetesen a villamos energia is megújuló forrásból származik: a tető tele van napkollektorokkal, amik a közvilágítás (például lépcsőházak, folyosók), a liftek és a locsolórendszer működéséért felelnek. Sőt, még így is marad egy kis felesleg, amit pedig eladnak a város többi épületének.

04.jpg

A majdnem 50 emeleten elterülő erdők között 164 luxuslakás foglal majd helyet, és a szállodákban megismert szisztéma itt is érvényesül: minél magasabbra megyünk, annál mélyebb a tulaj zsebe. Legalul kétszobás apartmanok, legfelül pedig öt hálószobás penthouse-ok lesznek, az átlagos alapterület egyébként 210 négyzetméter körül alakul. A lakók mindegyike természetesen ingyen használhatja az alsó szinteken található feszített víztükrű medencét, és a közös parkokat is. Árak még egyelőre nem ismertek, de megnyugodhatunk, hogy nekünk soha nem lesz pénzünk még a legkisebb hajlékra sem.

05.jpg

További képek a hajtás után!

komment


Íme a világ legcukibb videója: a gondozóját üldöző pingvin

2014.02.19. 11:44 | aranyos videó állat vicces

Kész, vége, ennyi volt, az internet végére értünk, nincs tovább, akár holnaptól le is húzhatnánk a rolót, már ami a cukiságokat illeti. Ugyanis nagy valószínűséggel megtaláltuk a világ legcukibb videóját, amitől még a legizgmosabb, legkopaszabb, legtetováltabb kemény motoros arcoknak is egy pici mosoly ül az arcukra: egy pingvint, aki az állatkerti gondozóját üldözi.

komment


Lenyűgöző dizájn-ajtó

2014.02.16. 13:31 | design videó lenyűgöző

Az alábbi videóban látható ajtóhoz foghatót még nem láttunk, rettenetesen jól néz ki, ahogy kinyílik-becsukódik, és tutira kéne egy ilyen otthonra.

...de belegondolva: tényleg kéne? A videó alapján elég lassan lehet mozgatni, ha sietünk valahová, pár másodperc is sokat jelenthet. Ráadásul az ajtó mellé, ahova kinyílik, nem rakhatunk semmit, különben nem tudjuk kinyitni. Arról sem tudunk semmit, hogy milyen a hang-, és hőszigetelése, vagy hogy egyátalán be lehet-e zárni. Na és vajon hány kinyitást-becsukást visel el, amíg megadja magát?

Tisztelt Olvasóközönség? Az említett negatívumok ellenére kéne az ajtó? Vagy maradjunk a rég bevált nyílászárónál?

komment


Kissrác első drift-élménye

2014.02.11. 12:16 | aranyos videó autó vicces

Őszinte mosoly, meglepődés és olyan érzések, amelyeket még soha nem érzett azelőtt: ezek olvashatók le a kiskölyök arcáról, akit az apja elvitt egy körre driftelgetni. Szerintem ezek a pillanatok határozzák meg az, hogy idősebb korában milyen ember lesz: ő valószínűleg pár év múlva az apjával együtt fog autót szerelgetni és autós találkozókra járni.

komment


Mekis reklámok - a valóságban

2014.02.10. 19:02 | reklám kaja videó megdöbbentő

Gyermekkorom egyik nagy vágya volt, hogy egy leleplező tévéműsorban hasonlítom össze bizonyos termékek valós szolgáltatásait a reklámokban látottakkal. Például: tényleg annyira fehérít a fogkrém, mint a reklámban? Tényleg kiszed minden foltot a mosópor? Tényleg gyorsabban futok, ha ilyen cipő van rajtam? Egy ehhez hasonló videót készített nemrég a BuzzFeed, aki a McDonald's-os kaját vizsgálta meg ilyen szemszögből: régi Mekis reklámokat forgattak újra igazi, Mekiben vásárolt kajákkal. Bal oldalon láthatók az eredeti hirdetések, jobb oldalon pedig az igazi ételek.

komment


Útszűkítés, sávbővítés másodpercek alatt

2014.02.10. 13:05 | kép jármű lenyűgöző

Vajon ilyen tényleg létezik külföldön? Hatalmas találmány lehet, bár kérdés, hogy ha ilyen könnyen mozdítható a "szalagkorlát", akkor mennyire nyújt védelmet egy esetleges baleset esetén? Mindenesetre az biztos, hogy lenyűgöző, és eléggé el vagyunk maradva, ha már egy szalagkorlát átvágáshoz is fél nap kell...

sav_1.gif

sav2.gif

komment


A világ legjobb dobosa

2014.02.09. 13:17 | zene videó lenyűgöző

A címet olvasva valószínűleg mindenki egy híres rockzenekar profi dobosát, vagy egy extrém drága hangszert püfölő művészt képzel el magában. Viszont jelen esetben nagyon nem erről van szó, mégis úgy érezzük: minden nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy Gordo igenis a világ (egyik?) legjobb dobosa. Ő ugyanis a lehető legolcsóbb eszközöket használja fel zajkeltésre: üres vödröket, különböző méretekben, így azok máshogy megütve teljesen máshogy szólnak.

A jelenleg Sidney-ben élő zenész nagy sikerre tett szert, és már nem csak az utcán zenél, hanem többször hívják fellépni partikra, jelesebb eseményekre is. Ön dobna neki pénzt?

komment


A hároméves szuperkosaras lenyomja Channing Tatumékat is

2014.02.08. 14:25 | sport gyerek videó lenyűgöző

Az alig három éves Titusnak már most az a beceneve az interneten, hogy "Trick Shot Titus". Nem véletlenül: úgy dob kosarakat csont nélkül, hogy nem is látja a palánkot, mozgó kisautóból szerez pontot, és a hetedik emeletről is betalál. Tehetségét már Channing Tatum és Bradley Cooper is elismeri, akiket természetesen le is nyom... :)

komment


A lajhármaki és a rizsgolyó

2014.02.06. 21:47 | aranyos videó állat

A blog szupercukiság-faktora az utóbbi időben kezdett a nullához közelíteni, ezért úgy gondoltuk, itt egy videó, ami olyannyira szupercuki, hogy ezzel be tudjuk pótolni a lemaradást. Hölgyek szájából garantált a "Jaaaaaaaajjjjj de éééédeees!" mondatszerkezet.

komment


süti beállítások módosítása