Lájkolj minket!

Érdekesség Blog

Érdekességek az Internet szinte végtelen tárházából: vicces, sokkoló, megdöbbentő, érdekes, figyelemfelkeltő, autós, elgondolkodtató, leleményes, abszurd, idióta, tudományos anyagok kifogyhatatlan tárháza: videók, képek, bemutatók, írások, viccek, linkek, egyebek.

Ezekért érdekes

Érdekes Feedek

Váltson Ön is nemet virtuálisan!

2014.01.25. 15:47 | tech videó 18 férfi vs nő

Az Oculus Rift még nem is kapható igazán kereskedelmi forgalomban, de a felhasználási módjaiból már most rengeteget találni az interneten. Egy sisak szerű kütyüről van szó, ami a szemünk elé egy képet vetít. Ebben eddig semmi komoly nincs, viszont az benne a pláne, hogy a mozgásérzékelőnek köszönhetően a kép úgy mozog, ahogy az ember a fejét mozgatja: ha például balra nézünk, a kép is balra fordul, mintha benne lennénk ténylegesen a virtuális világban.

A kütyüt leginkább játékcélokra fejlesztették, viszont a Be Another Lab emberei egy kísérletet végeztek el vele. Két férfi-női párt állítottak egymással szembe egy szobában, és mindkettejük fején egy-egy Oculus Rift volt. A csavar az volt a történetben, hogy a férfi azt látta, amit a nőnek kellene, a nő pedig azt, amit a férfinak. Mivel a mozgásuk előre meg lett beszélve, és így össze lett hangolva, az érzékszerveiket könnyen be tudták csapni a sisakokkal.

A cél ezzel elméletileg az volt, hogy fokozódjon az emberekben az empátia. Nem igazán értjük, hogy egy férfi, aki a saját, női mellét gyúrja mitől lesz empatikusabb, ez inkább valami jövőbeli virtuális szexes szeánsz része lehetne. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a készítők inkább művészek, mint tudósok - így már azért kicsit világosabb a dolog.

Természetesen, mint mindig, most is a blog olvasóit kérdezzük: van ennek értelme?

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.